- ezabaj.

megmondommiabaj

megmondommiabaj

Wilkommenskultur -

Menjek, vagy maradjak?

2016. október 01. - megmondommiabaj

Emberek, nekem nagyon tetszik, hogy Európa ilyen. A wilkommenskultur meghatóan szép dolog! Az, hogy a pápa az idegenek befogadása mellett kampányol, példamutató, nagyon jó lélekre vall. A svédek remek emberek, hogy a jóléti államukat nem sajátítják ki maguknak.
bundesamt-detail.jpg
Úgy általában jó az állati irigység fölé emelkedni. Köszönöm, hogy ott élek, ahol az élet nem csak az élelem megszerzése miatti küzdelem, a mások kárára gyarapodás ösztönös ingereiről szól, hanem nemesebb eszmék is lehetnek a levegőben. Szerencsére még sokan vannak, akik mosolyognak az idegenekre, más vallásúakra, megértően, nyitottan fogadják őket. Polgáraink gyakorolhatják a vallásukat kedvük szerint, de aki nem, azt sem éri semmilyen hátrány. Még ha valaki a saját nemét szereti, vagy más fogyatékossága van, akkor sem bünteti őt a közösség, igyekszünk a világot élhetővé tenni számukra is. 
Nem tökéletes, de talán a lehetőségek közül a legjobb a miénk, a demokratikus berendezkedés. Mint tudjuk, szavazni szoktunk, és az irányít, aki több szavazatot kap. Akiket befogadunk, nem fognak, nem tudnak azonosulni az őshonosok konzervatív értékrendjével, általában baloldalra szavaznak egészen addig, míg elegen lesznek ahhoz, hogy saját politikai erőt hozzanak létre.

És elegen lesznek. Mert az európai egy nőre jutó születések száma, még arra sem elég, hogy apa-anya helyett legyen utánpótlás, míg a frissen érkezettek a leggyorsabban szaporodó kultúrák tagjai, négyszer-ötször annyi gyereket nevelnek. Jobban egy irányba tartanak, segítik egymást, ezzel   
semmilyen törvénybe ütközőt nem tettek. Lesz majd egy nap, amikor eggyel több szavazatot kap a jelöltjük. Tudjuk, hogy közülük sokan támogatják a szélsőséges erőket, a más vallásúakat ellenségnek tekintik, a nőket kiszolgáló tárgyaknak, az európai rendszert, a nyitott, egyenlőségen alapuló társadalmat bűnösnek. Eszerint semmilyen törvénybe ütközőt nem tettek, csak megvárták, míg természetes módon átveszik a hatalmat. Persze nem biztos, hogy türelmesen várnak, különösen, ha a feszültségek növekednek. Innen visszatekintve a jelenlegi európai felfogás, a befogadás kultúrája nem más, mint kóros öngyilkos viselkedés, az önpusztító eszmék vak követése, az egyének szabadságának nemtörődöm félreértelmezése, a nehezen felépített szabad világ olcsón elherdálása. Segítsünk magunknak abban, hogy ne legyünk öngyilkosok, hogy legyen férfi, aki még kezet fog a lányunkkal 50 év múlva, ne a vak hit vegye át az uralmat, ne írják át a történelmünket. Éltünk elnyomásban eleget.
Persze mondhatjuk, hogy ez minket nem érint, amíg élünk, többségben maradunk, azokat a városrészeket úgyis elkerüljük, aztán meg majd lesz valahogy.
Ha a hajó kormányát csak fél fokkal mozdítjuk el, mire átér a másik partra, egészen máshol köt ki. 
A népszavazás túlzásba vitt drága és buta kampánya ellenére az nem kétséges,
hogy az eredménye elmozdulást okoz a hajónk, de akár Európa, vagy a világ kormányzásában, menekültpolitikájában.
Lehet, hogy csak nagyon kicsit jelent, de az unokánkat kellene kérdezni, hogy szabadságban él-e, és ha a nagyszülők elmentek volna szavazni, talán szebb, szabadabb élete lenne.
Talán lehetne az unokánk még befogadó, nyitott, lobogtathatná a wilkommenskultur zászlaját továbbra is, ami békeidőben nemesebbé teszi az embert, támadás esetén viszont öngyilkossá.
Hiba volt népszavazást kezdeményezni, de szégyellném a magyarságom, ha egy ilyen egyértelmű ügyben nem fogna össze az ország:
"NEM" 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://megmondommiabaj.blog.hu/api/trackback/id/tr8111758723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása